De meest actuele prijzen van alle leveranciers
Wij zijn volledig onafhankelijk, geen inmenging van leveranciers
Klanten kiezen voor ons wegens gebruiksvriendelijkheid

Groepsaankoop energie: is dat verstandig?

Bij een groepsaankoop gaat een groep consumenten samen op zoek naar de goedkoopste energieleverancier, waardoor zij mogelijk kunnen profiteren van een groepskorting. Een groepsaankoop energie is razend populair, maar is zo’n aankoop ook daadwerkelijk voordeliger? Wat maakt groepsaankopen energie zo aantrekkelijk dat heel Vlaanderen massaal aan het inschrijven is geslagen?

Vergelijk uw groepsaankoop energie altijd op Levver.be

Het is niet eenvoudig om één voor één alle energieleveranciers te raadplegen om zelf te moeten onderzoeken wie de goedkoopste leverancier is voor elektriciteit en gas. Daarvoor zijn er energielevergelijkers zoals Levver, waarin alle energieleveranciers zijn opgenomen. In één overzicht wordt duidelijk wat de goedkoopste energieleverancier is in uw situatie. Vergelijk daarom altijd de groepsaankopen energie met de prijzen op Levver.be.

Wat is een groepsaankoop?

Bij een groepsaankoop voor energie gaat een groep consumenten samen op zoek naar de goedkoopste energieleverancier van dat moment. Dit wordt meestal provinciaal geregeld. U kunt zich online inschrijven voor zo’n groepsaankoop en met uw informatie en die van andere deelnemers, wordt er vervolgens door een organisatie gezocht naar interessante aanbiedingen. Meer weten over waar u op moet letten wanneer u meedoet aan een groepsaankoop? Lees alles over een groepsaankoop energie.

Voordelen en nadelen groepsaankoop

Groepsaankopen klinken ideaal. U schrijft u in bij een organisatie die zo’n aankoop organiseert, zij presenteren de goedkoopste energieleverancier en daar schrijft u zich bij in. De aantrekkelijkheid van de groepsaankoop voor energie wordt vooral bepaald door de indruk van collectief inkopen van energie. De groepsaankoop gaat uit van de gedachte dat door gezamenlijk inschrijven de energieleveranciers onder druk gezet kunnen worden om een grote korting te bewerkstelligen voor de consument. Dit concept is ook bekend als kostenbesparing door schaalvergroting.

Maar zitten er dan helemaal geen nadelen aan? Jawel, en dat zijn de volgende:

  • Tarieven voor een groepsaankoop gelden voor gemiddeld gezin, dus het kan duurder uitvallen wanneer u bijvoorbeeld met twee personen samenwoont;
  • Tarieven voor een groepsaankoop zijn gebaseerd op gemiddeld verbruik en kan wellicht nadelig werken bij uw exacte verbruik;
  • Niet elke leverancier doet altijd mee aan een groepsaankoop, waardoor u geen eerlijk overzicht heeft;
  • Het bedrag dat een leverancier moet bepalen om mee te doen met een groepsaankoop, wordt doorberekend aan u als klant.

Iedere dag een 'groepsaankoop' op Levver

Sinds onze start in 2012 hebben we bij Levver al duizenden consumenten geholpen de goedkoopste energieleverancier te vinden in Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Dankzij onze samenwerking met energieleveranciers bieden we u iedere maand weer de actuele prijzen van energie. Daarbij geniet iedere bezoeker van exclusieve kortingen die we met energieleveranciers hebben dankzij de vele bezoekers per dag.

Met duizenden bezoekers per dag vindt er op Levver.be als het ware iedere dag een groepsaankoop plaats. Alleen gebeurt dit voor de consument achter de schermen.

Via onze geautomatiseerde systemen en contracten met de energieleveranciers maken we het bij Levver mogelijk om met een klein team van niet meer dan 5 personen alle prijzen, aanbiedingen en exclusieve kortingen voor elektriciteit en gas aan te bieden. Op deze manier houden we de kosten laag en kan er snel geschakeld worden in iedere persoonlijke situatie.

Heeft u zich eerder ingeschreven voor een groepsaankoop energie en wilt u graag de uitslag vergelijken? Levver vergelijkt uw groepsaankoop met alle energieaanbiedingen in Vlaanderen. Neem gerust contact met ons op.

Bent u benieuwd of een energiesimulator inderdaad goedkoper is dan een groepsaankoop energie? Bekijk dan de prijzen in onze energiesimulator en stap direct over naar de energieleverancier die het best past bij uw situatie.

Elektriciteit vergelijken